Ga naar inhoud

Stripboek De Bataafse Opstand gelanceerd

| Redactie

"In het land van de Bataven broeit een opstand. Drie Romeinse legionairs moeten de leider van de opstandelingen vergiftigen om het verzet de kop in te drukken. Zo’n geheime missie vereist moed, kracht en scherpzinnigheid. Eigenschappen die onze helden helaas niet bezitten."

Tijdens de recente Romeinendag van 20 maart 2023 werd een nieuwe strip over de Limes en de Romeinse tijd in Nederland gelanceerd: De Romeinen deel 1 – De Bataafse Opstand. Initiatiefnemer Marc de Lobie van Uitgeverij Syndikaat reikte het eerste exemplaar uit aan de Nijmeegse wethouder erfgoed Tobias van Elferen. De gemeente Nijmegen heeft het initiatief financieel ondersteund; medewerkers van Erfgoed Gelderland, RomeinenNU en Romeinse Limes Nederland boden inhoudelijke ondersteuning.

Het stripalbum zal naast losse verkoop ook zijn weg vinden naar scholen in Nijmegen en omgeving. Achter in het album zijn enkele pagina’s opgenomen met uitleg over de Romeinse tijd in de regio, waarmee het project een sterke educatieve meerwaarde krijgt. De teksten zijn geschreven door Kristof Berte en de tekeningen komen uit de hand van Tim Artz. Het is de bedoeling dat na dit deel over de Bataafse Opstand nog vele delen zullen volgen.

De Bataafse Opstand in je (museum)winkel?
Wil je dit album ook in jouw (museum)winkel aanbieden? Neem dan contact op met uitgeverij Syndikaat, via info@syndikaat.nl en informeer naar de voorwaarden. De oplage is beperkt, dus wees er snel bij. Het album verschijnt in softcover (verkoopprijs € 9,95) en in hardcover (verkoopprijs € 19,95).