Ga naar inhoud

Vrijwilliger worden aan de Zuid-Hollandse Limes?

| Redactie

Informatiebijeenkomsten vrijwilligerswerk Romeinse Limes
Maak kennis met werelderfgoed in je achtertuin

Woon jij in de regio Leiden/Alphen aan den Rijn/Zwammerdam? Dan woon je aan de Romeinse Limes, de voormalige grens van het Romeinse Rijk die in 2021 is aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. Kom kennismaken met de Romeinse geschiedenis van deze plekken en ontdek of vrijwilligerswerk op één of meer locaties langs de Romeinse Limes iets voor jou is.

Wie zijn wij?

  • Stichting Mooi Matilo (Leiden): vrijwilligers van het Romeinse park Matilo in Leiden.
  • Genootschap NIGRVM PVLLVM (Zwammerdam), vrijwilligers op zorginstelling Ipse de Bruggen met een Limes bezoekerscentrum.
  • Gidsen van Team Restauratie van de Zwammerdamschepen in Museumpark Archeon (georganiseerd in de Vereniging van Vrienden van Archeon.
  • Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Bovenstaande organisaties werken samen om de Romeins Limes in Zuid-Holland te presenteren aan een breed publiek.

Informatiebijeenkomsten 30 maart (Leiden) en 12 april (Zwammerdam)
Wij nodigen je uit voor twee informatiebijeenkomsten om potentiële nieuwe vrijwilligers vrijblijvend kennis te laten met deze bijzondere locaties langs de Romeinse Limes. Beide bijeenkomsten zijn aanvullend maar je ben ook welkom op een van de evenementen.

Vrijblijvend kennis maken met het erfgoed in je achtertuin
Je hoort meer over de Romeinse geschiedenis van Leiden en/of Zwammerdam, het aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk en krijgt een rondleiding over de bijzondere locaties. De bijeenkomsten zijn bedoeld als - echt vrijblijvende - kennismaking. Ook als je gewoon deze hotspots langs de Limes wilt bezoeken ben je van harte welkom. Ben je na afloop enthousiast om op een of andere een bijdrage te leveren, dan kun je dat melden. Wil je alleen op de hoogte blijven van onze activiteiten, is het meer iets voor later of sluit het niet aan op jouw wensen of interesses, dan is dat ook prima.

Vrijwilliger op werelderfgoed: voor elk wat wils
Het aanbod aan vrijwilligerswerk langs de Limes is divers. We zoeken rondleiders maar ook mensen die willen helpen bij evenementen en schoolbezoeken, mensen met verstand van communicatie die de website(s) willen bijhouden, bestuursleden, noem maar op. Maar misschien wil je fietsers gidsen of wandelroutes onderhouden. Ben je voor langere tijd inzetbaar of juist niet? Woon je in de buurt en vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en kennis op te doen over de Romeinse geschiedenis? Of studeer je nog en wil je graag werkervaring opdoen in de erfgoedsector? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Praktische informatie

Informatiebijeenkomst Park Matilo (Leiden)
Woensdagmiddag 30 maart
Start: 16.00 uur (tot 18.00 uur)
Huis van de Buurt Matilo, Zaanstraat 126, Leiden

Informatiebijeenkomst NIGRVM PVLLVM (Zwammerdam)
Dinsdagavond 12 april
Start: 19.00 uur (tot 20.30 uur)
Ipse de Bruggen, Spoorlaan 19, Zwammerdam

Aanmelden en/of contact
Voor de bijeenkomst op 30 maart in Leiden kun je je aanmelden met een mail aan contact@parkmatilo.nl en voor de bijeenkomst op 12 april in Zwammerdam kun je aanmelden bij Leen.van.zwieten@ipsedebruggen.nl; Wil je beide bijeenkomsten bijwonen? Meld je dan voor beide bijeenkomsten apart aan.

Komen deze data niet goed uit, maar wil je graag meer weten over de mogelijkheden of heb je zelf ideeën? We spreken je graag.

Contact@parkmatilo.nl, Tom Hazenberg, 06-53589637
Leen.van.zwieten@ipsedebruggen.nl, Leen van Zwieten, 06-10864738
vrijwilligers@vrienden-archeon.nl

Of kijk voor meer informatie op
parkmatilo.nl
archeon.nl/zwammerdamschepen
nigrumpullum.nl