Ga naar inhoud

Uitslag Instagram Fotowedstrijd

| Redactie

In oktober organiseerden we een fotowedstrijd via Instagram: we zochten naar foto’s waarop mensen de Limes beleven. Uit de 8 officiële inzendingen koos de jury een deze week een winnaar, en bovendien mocht het publiek stemmen op hun favoriete foto. De jury bestond uit Roel Kramer van Erfgoed Gelderland, Alexander van de Bunt van Landschap Erfgoed Utrecht en Janneke van Haver--Plas van Erfgoedhuis Zuid-Holland.

De jury was gelijk overtuigd van de foto genomen in Utrecht Hoograven, bij de kleurige tegellijn die de Limesweg verbeeld. Zoals het Utrechtse jurylid het verwoordde: ‘Duidelijk is dat de fotograaf erover heeft nagedacht, qua compositie, lijnwerk en belichting.’ Het Gelderse jurylid vond het effect van de kleur op de grijze achtergrond erg mooi, en vond het ook leuk een lokaal initiatief verbeeld te zien. Daarom emkroon: van harte gefeliciteerd met deze mooie en kleurrijke foto. De digitale Romeinse bakcursus en het Romeinse kookboekje Garum en Duivelsdrek komen snel naar je toe.

Als we heel eerlijk zijn, ging ook de publieksprijs naar emkroon. Zij had haar achterban goed instrueert. Maar de mysterieuze x.ploring_360 zat haar dicht op de hielen, met zijn bijzondere opname van Castellum Hoge Woerd. Vandaar dat de organisatie heeft besloten de publieksprijs aan x.ploring_360 te gunnen.

Wij danken alle deelnemers heel hartelijk voor hun deelname. En hopen dat jullie nog veel zullen genieten van al het moois dat de Neder-Germaanse Limes in Nederland heeft te bieden.