Ga naar inhoud

Mini-conferentie Frontiers of the Roman Empire

| Redactie

De grenzen van het Romeinse Rijk, in het Engels Frontiers of the Roman Empire, vormen het grootste verbonden monument gebouwd door een van de meest invloedrijke beschavingen van onze geschiedenis. Deze grenzen strekken zich over meer dan 7000 km uit over drie continenten. Daarbij verbinden deze grenzen duizenden individuele versterkte locaties en ondersteunende voorzieningen.

Vanaf het begin was het de bedoeling dat dit hele grenssysteem tot UNESCO Werelderfgoed verklaard zou worden. Projectnaam: Frontiers of the Roman Empire (FRE). De idee├źn over hoe dit te verwezenlijken hebben zich echter in de loop der tijd ontwikkeld. Op 11 februari vond een online mini-conferentie plaats voor permanente vertegenwoordigers en betrokkenen van 18 verschillende Limes-landen. Doel van de conferentie was betrokkenen te informeren over het oorspronkelijke plan voor de FRE, de evolutie daarvan en de laatste ontwikkelingen.

Tijdens deze conferentie werden de verschillende nu lopende nominaties besproken, waaronder de Donau Limes en de Neder-Germaanse Limes. Aanvullend gingen afgevaardigden van de landen met elkaar in gesprek over het lange termijnperspectief en de mogelijkheid om op termijn de gehele buitengrens van het Romeinse Rijk op de Werelderfgoedlijst geplaatst te krijgen.

De bijeenkomst werd mogelijk gemaakt door de Permanente Vertegenwoordiger van Oostenrijk bij UNESCO en was met meer dan 80 deelnemers een groot succes.

De conferentie en de presentaties zijn via de links hieronder terug te kijken.

Conference video opname

Power point presentation