Ga naar inhoud

Limesroutes genomineerd als Route van het Jaar

| Redactie

Zowel de langeafstands-wandelroute langs de limes als de Romeinse Limesroute voor fietsers zijn genomineerd als Route van het Jaar 2019! Beide routes werden eerder dit jaar door Wandelnet en ANWB gelanceerd. 

Wandelroute van het jaar

Tien kandidaten zijn nog in de race voor de uitverkiezing van de Wandelroute van het Jaar 2019. Op zaterdag 2 februari a.s., tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent, reikt de jury de bijbehorende trofee uit aan de winnaar. De jury had voor de longlist de keuze uit niet minder dan 18 gegadigden die zich in de loop van 2018 hadden aangemeld. Het gaat daarbij om routes die tussen november 2017 en november 2018 nieuw gerealiseerd of ingrijpend gewijzigd zijn. Een van de gegadigden is het Romeins Limespad, de nieuwe LAW16. Over deze route loop je 275 kilometer van Katwijk aan Zee naar Nijmegen, langs gereconstrueerde wachttorens en castella 

Fietsroute van het jaar

Vijf routes zijn genomineerd voor de uitverkiezing van de Fietsroute van het Jaar 2019. Op vrijdag 1 maart a.s., tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht, reikt de jury de bijbehorende Fietstrofee uit aan de winnaar. De prijs is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Het doel is om overheden en regionale toeristische diensten te stimuleren om aantrekkelijke, meerdaagse fietsroutes aan te leggen. Inmiddels is de Fietstrofee internationaal uitgegroeid tot een gerenommeerde onderscheiding.
Tot de genomineerden behoort de Romeinse Limesroute; deze is 200 kilometer lang. Ze volgt de oude noordgrens van het vroegere Romeinse Rijk van Katwijk aan Zee naar Berg en Dal. De bewegwijzerde route brengt de fietser langs meer dan veertig bijzondere plekken die verband houden met de Romeinse tijd.