Ga naar inhoud

Lekker luisteren: nieuwe serie podcasts over de Limes

| Redactie

In het kader van de Maand van de Geschiedenis maakte Debora d’Hont Dieleman een nieuwe serie podcasts. Net als vorig jaar interviewde zijn een aantal specialisten die bijgedragen hebben aan het onderzoek naar de Limes en de diverse locaties die nu op de werelderfgoedlijst staan. Dat wordt weer lekker luisteren naar verhalen over de Limes!

Forum Hadriani, interview met Tom Buijtendorp

In deze aflevering over de Romeinse stad Forum Hadriani wordt duidelijk hoe het werk van archeologen door de tijd heen is veranderd. Van de eerste hoogleraar Archeologie Reuvens die zijn tijd ver vooruit was tot het onderzoek van Tom Buijtendorp, die jarenlang onderzoek deed in depots en archieven naar de vroegere opgravingen van deze 'vergeten stad'. 

Je vindt de podcast hier

Valkenburg deel 1, interview met Wouter Vos

In deze aflevering over de Romeinse resten in Valkenburg wordt duidelijk dat de aanwezigheid van de Romeinse soldaten voor een goede werkgelegenheid zorgden. In de omgeving van het castellum zijn boerderijen teruggevonden, maar ook huizen die naast woning als winkel en werkplaats dienst deden.

Je vindt de podcast hier

Valkenburg deel 2, interview met Wouter Vos

In deel 2 van de aflevering over Romeins Valkenburg gaat Wouter Vos in op de vondst van een legioenskamp. Deze belangrijke vondst geeft inzicht in de werkwijze van de Romeinen en de enorme onderneming om Brittannia te veroveren.

Je vindt de podcast hier.

Kanaal van Corbulo, interview met Wilfried Hessing

Het aanleggen van het kanaal van Corbulo moet een enorme onderneming zijn geweest. Wilfried vertelt hoe de Romeinen te werk gingen, maar ook hoe door de tijd heen onderhoud aan het kanaal werd gepleegd.

Je vindt de podcast hier