Ga naar inhoud

Lange afstandsroutes voor fietsers en wandelaars

| Redactie

Wandelaars en fietsers kunnen sinds mei 2018 de Limes ervaren door middel van twee lange-afstandsroutes. De  Limesroute, een  fietsroute van 200 kilometer, en het Romeinse Limespad, een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) van circa 300 kilometer, volgen de Limes van Katwijk tot Nijmegen (en terug) langs meer dan veertig historische plekken.

De  Limesroute en het Romeinse Limespad volgen de historische grens zo nauwkeurig mogelijk en verbinden daarbij belangrijke historische plekken, zoals het oude fort ‘Nigrum Pullum’ (Zwammerdam), Castellum Hoge Woerd (De Meern) en Museum Het Valkhof (Nijmegen).

Gids en gps-tracks

De Limesroute is ca. 200 kilometer lang en kan in gedeelten worden gefietst. Het Romeinse Limespad heeft een lengte van  ca. 300 kilometer en is opgedeeld in etappes van ca. 5 kilometer. Van zowel de fietsroute als het wandelpad is een gids verschenen. Daarnaast is het mogelijk om gps-tracks van de wandel- en fietsroute te downloaden en bestellen via www.anwb.nl, www.fietsplatform.nl en www.wandelnet.nl

LAW 16 Romeinse Limespad (wandelaars)

Limespad (fietsers)

De routes zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen de ANWB, Wandelnet, Stichting Landelijk Fietsplatform, Romeinse Limes Nederland, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland (NLS).

Meer wandel- en fietsroutes vind je hier.