Ga naar inhoud

Gratis Limes Doeboek tijdens Archeologiedagen

| Redactie

Speciaal voor de jeugdige bezoekers aan de Nationale Archeologiedagen verschijnt het Limes Doeboek, gericht op kinderen van 8-12 jaar. Sinds juli 2021 staat de Limes op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat is heel bijzonder, maar wat betekent dat eigenlijk? En wat is de Limes precies? Waarom waren de Romeinen hier? Wat deden ze allemaal? Hoe zagen ze eruit? Het Limes Doeboek staat vol met opdrachten, puzzels, vondsten en verhalen, tips en de nieuwste weetjes over de Limes en over de Romeinse tijd in Nederland. Zodat de jeugd op speelse wijze kennis kan maken met dit werelderfgoed, de grens van het Romeinse Rijk in Nederland.

Nationale Archeologiedagen

Op 16, 17 en 18 juni aanstaande brengen tal van organisaties samen het verleden weer tot leven tijdens de Nationale Archeologiedagen. In het hele land krijgt het publiek dankzij de vele activiteiten de kans kennis te maken met verborgen geschiedenissen, die zulke boeiende verhalen kunnen vertellen. Op deze dagen kan dit jaar bij 86 organisaties die kinderactiviteiten organiseren gratis het Limes Doeboek opgehaald worden, zolang de voorraad strekt. Kijk op archeologiedagen.nl welke organisaties kinderactiviteiten organiseren!

Het Limes Doeboek werd in opdracht van Romeinse Limes Nederland samengesteld door RomeinenNU, omvat 24 pagina’s en is volledig in kleur.