Ga naar inhoud

'Een Romeinse bruiloft' genomineerd voor Gouden Gelderse Roos

| Redactie

Het samenwerkingsproject 'Een Romeinse bruiloft', een initiatief van het Romeinennetwerk Gelderland, is genomineerd voor de Gouden Gelderse Roos. Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door Erfgoed Gelderland, en is bedoeld voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten over de geschiedenis van Gelderland. Erfgoed Gelderland wil zo samenwerking en creativiteit stimuleren. De Gouden Gelderse Roos betrekt een groot publiek bij het erfgoedveld en zet de vele vrijwilligers in het zonnetje. Er worden twee Gouden Gelderse Rozen uitgereikt: de Gouden Gelderse Roos Publieksprijs en de Gouden Gelderse Roos Juryprijs. De Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs bestaat uit een geldbedrag van €1000,- en een tastbare Gelderse roos.

‘Een Romeinse bruiloft’ bestaat uit een reizende pop-up expositie en huwelijksceremonie die van juni tot en met oktober 2019 door Gelderland reist. ‘Een Romeinse bruiloft’ is een samenwerkingsproject van 12 organisaties waarvan er 10 deel uitmaken van Romeinennetwerk Gelderland, een platform voor regionale samenwerking op het gebied van Romeinse geschiedenis in Gelderland. Het netwerk bestaat uit tientallen gemeenten, historische en archeologische verenigingen, erfgoedorganisaties en musea in Gelderland.

Lees meer over ‘Een Romeinse bruiloft’.

Stem je ook op de Romeinse bruiloft? Je kunt hier je stem uitbrengen. Per e-mailadres is één stem per project toegestaan. Uitgebrachte stemmen zijn niet direct zichtbaar op de website. Pas na controle op geldigheid worden de aantallen aangepast.