Ga naar inhoud

Jacqueline en Wouter koken Romeins

Door Wouter Hinrichs - Een van de activiteiten tijdens de Online Romeinenweek dit jaar is het Romeinse menu van historisch kookatelier eet!verleden uit Nijmegen. Mijn moeder en ik houden allebei erg van koken en we wilden graag iets nieuws uitproberen! We keken samen door de vele recepten van het menu en vonden beide het recept van maandag 27 april erg lekker klinken: Romeinse zoete gehaktballetjes.

 

Dinsdagmiddag gingen we lekker aan de bak. In de ochtend gingen we naar de supermarkt en hebben we alle ingrediënten gekocht: gehakt, pijnboompitten, moerbeien, brood en wijn om maar een paar te noemen.

De balletjes vormden ons avond eten voor de dag, dus ernaast maakte we nog verschillende kleine gerechtjes om het diner af te maken. Deze zijn wellicht niet ‘Romeins’, maar wel Italiaans, zodat het een beetje in de buurt komt!

Wil je weten hoe we dit recept hebben gemaakt en of het een succes was? Bekijk dan hier onze video!

 

Benieuwd naar dit recept of andere Romeinse recepten van Historisch Kookaltelier eet!verleden? Bekijk dan deze pagina en houdt deze in de gaten tijdens de Online Romeinenweek voor meer lekkere gerechten!

 

Romeins Koken met Wouter & Jacqueline from Romeinen Week on Vimeo.