Ga naar inhoud

Romeinennetwerk Gelderland

Van juni tot en met oktober 2019 reisde een pop-up expositie en huwelijksceremonie door Gelderland. Op 8 plekken in Gelderland kon je zien hoe Romeins het huwelijk nu nog steeds is.

We trouwen nog steeds op z'n Romeins!

Ringen uitwisselen, het dragen van een sluier, over de drempel gedragen worden...deze en andere huwelijksrituelen hebben hun oorsprong in de Romeinse tijd. In de reizende pop-up expositie heb je de kans om een Romeinse bruiloft van dichtbij te bekijken. Ontdek ‘de mooiste dag van je leven’ tweeduizend jaar terug in de tijd!

Programma

Programma flyer

De pop-up expositie is te zien op 8 plekken in Gelderland.

Download de flyer met daarop alle locaties en data waarop de pop-up expositie te zien is.

Persfoto's, persberichten, poster, flyer en webbanners voor het project 'Een Romeinse bruiloft' zijn te vinden in onze Romeinse bruiloft-Dropbox.

'De Oudste Grens van Gelderland'

In 2018 vond het eerste gezamenlijke activiteitenprogramma van het Romeinennetwerk plaats rond het thema 'De Oudste Grens van Gelderland'. Benieuwd naar wat er te doen was in 2018?

Romeinennetwerk Gelderland

Verschillende Gelderse musea en erfgoedorganisaties hebben zich verenigd in Romeinennetwerk Gelderland, een platform voor regionale samenwerking op het gebied van Romeinse geschiedenis. Het netwerk bestaat uit gemeenten, historische en archeologische verenigingen, erfgoedorganisaties en musea in Gelderland. Het netwerk organaniseert onder meer activiteitenprogramma's zoals 'De Oudste Grens van Gelderland’ in 2018 en 'Een Romeinse bruiloft' in 2019.

Meer informatie of vragen?

Een Romeinse bruiloft is een initiatief van Romeinennetwerk Gelderland. De pop-up expositie, huwelijksceremonies en activiteitenprogramma's worden mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van: