Ga naar inhoud

Publicaties

RomeinenNU en Romeinse Limes Nederland geven zelf verschillende publicaties uit voor geïnteresseerden, scholen en organisaties.

De Romeinse Limes in Nederland

Even door wat pagina's van het boekje bladeren? Zie het digitale inkijkexemplaar.

RomeinenNU publiceerde een toegankelijk boekje over de Romeinse Limes: De Romeinse Limes in Nederland. Dit boekje van 32 pagina’s biedt iedereen die nog niet zo bekend is met de Limes een antwoord op de vraag: wat is die Limes nu eigenlijk? Dat gebeurt aan de hand van onderwerpen als forten, wegen, de vicus, steden, het legioen, godsdienst, rivieren en kanalen.

Het Romeinen Doeboek

Het Romeinen Doeboek telt 36 pagina's en laat kinderen spelenderwijs geheel educatief verantwoord kennismaken met de Romeinse tijd in Nederland, uitgaande van de meest actuele wetenschappelijke inzichten. Het is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Het Romeinen Doeboek is op het moment helaas niet verkrijgbaar. Kijk voor alternatief lesmateriaal op ons Onderwijsplatform.

Even door wat pagina's van het boekje bladeren? Zie het digitale inkijkexemplaar.

Romeinenweek Magazines

In 2017, 2018, 2019 en 2020 is het Romeinenweek Magazine verschenen! Dit magazine is ontwikkeld in samenwerking met Historisch Nieuwsblad. Het magazine is als bijlage meegestuurd met het Historisch Nieuwsblad en verspreid via bibliotheken en deelnemende organisaties aan de Nationale Romeinenweek.