Ga naar inhoud

Pat met peren

Marja Hoogland

4 kleine eitjes
100gr ricotta
2 eetl honing
½ tl komijn
½ tl garum
90 gr amandelen
3 conference peren
40 gr rozijnen+  rode wijn of passum
1 eetl olijfolie
4 dadels, 4 kardemonpeulen

  • Kook de dadels met kardemonpeulen 20 min
  • Kook de peren, geschild, heel in de rode wijn met rozijnen of in passum  zodat ze mooi rood worden
  • Mix de eieren, ricotta, komijn, garum en de gehakte amandelen en 1,5 peer tot een beslag. Vet een ronde ovenschaal in (20-24 cm) giet het beslag erin en verdeel de in de lengte in 10 partjes gesneden peren verdeel wat rozijnen in de rand en duw ze wat in het deeg en verdeel de halve dadels zonder pit tussen de parten peer
  • Oven 175 graden 20-30 min tot gaar en er een prikker droog uitkomt.

 

 

Benieuwd naar de andere recepten?