Ga naar inhoud

LEREN

Ongeveer 2000 jaar geleden veroverden de Romeinen een groot deel van wat nu Nederland is. De rivier de Rijn vormde in hier de grens van het Romeinse Rijk. Deze grens, de Limes, liep van oost naar west en deelde het gebied dat we nu Nederland noemen precies in tweeën. De Romeinse periode heeft hier bijna vijf eeuwen geduurd.

Dit onderwijsplatform biedt een grote verscheidenheid aan lesmateriaal, tips en inspiratie voor docenten en leerlingen over de Romeinse tijd en de Limes in Nederland.

 • VOOR DOCENTEN

  Ga met de klas aan de slag met thematische lesmaterialen en werkvormen uit de lesmodules en duik in het overzicht van het landelijke onderwijsaanbod van musea en erfgoedorganisaties in Nederland.
   

  Leerlingen in Museum Hoge Woerd VOOR DOCENTEN
 • VOOR LEERLINGEN

  Wil je een spreekbeurt houden of een werkstuk maken over de Romeinse Limes of de Romeinse tijd? Wil je meer weten over het dagelijks leven van de Romeinen of zoek je een uitje voor in de vakantie? Op de leerlingenpagina's vind je informatie, filmpjes, websites, games, foto's, leuke uitjes meer!
   

  Leerling met gladiatorenhelm VOOR LEERLINGEN

Win het spel Grensland!

Tijdens het bordspel Grensland volg je keizer Hadrianus die langs de Rijn vanuit Duitsland naar onze westkust reist. Om zijn aankomst te vieren moeten jullie een feest organiseren. Lukt jullie dat op tijd?

Hoe kun je het spel winnen?
Ga aan de slag met een van de lesmodules op dit onderwijsplatform, laat je inspireren en laat dit zien. Mail het liefst een kort filmpje waarin leerlingen het resultaat toelichten. Foto's en een geschreven verslag mag ook.

Mail je inzending uiterlijk 1 maart 2023 naar educatie@romeinen.nu en maak kans op een van de 10 bordspellen.

Wij zien uit naar de inzendingen!


Het spel is een resultaat van het wetenschappelijke project Constructing the Limes.