Ga naar inhoud

LEREN

Ongeveer 2000 jaar geleden veroverden de Romeinen een groot deel van wat nu Nederland is. De rivier de Rijn vormde in hier de grens van het Romeinse Rijk. Deze grens, de Limes, liep van oost naar west en deelde het gebied dat we nu Nederland noemen precies in tweeën. De Romeinse periode heeft hier bijna vijf eeuwen geduurd.

Dit onderwijsplatform biedt een grote verscheidenheid aan lesmateriaal, tips en inspiratie voor docenten en leerlingen over de Romeinse tijd en de Limes in Nederland.

 • VOOR DOCENTEN

  Ga met de klas aan de slag met thematische lesmaterialen en werkvormen uit de lesmodules en duik in het overzicht van het landelijke onderwijsaanbod van musea en erfgoedorganisaties in Nederland.
   

  VOOR DOCENTEN Leerlingen in Museum Hoge Woerd
 • VOOR LEERLINGEN

  Wil je een spreekbeurt houden of een werkstuk maken over de Romeinse Limes of de Romeinse tijd? Wil je meer weten over het dagelijks leven van de Romeinen of zoek je een uitje voor in de vakantie? Op de leerlingenpagina's vind je informatie, filmpjes, websites, games, foto's, leuke uitjes meer!
   

  VOOR LEERLINGEN Leerling met gladiatorenhelm

ENQUÊTE

Hoe beoordeelt u ons onderwijsplatform?

Bent u leerkracht in groep 5, 6, 7 of 8?

Dan zijn wij benieuwd naar uw uw mening over het onderwijsplatform en de thematische lesmodules over de Romeinse tijd en de Limes in Nederland. Met het invullen van de enquête maakt u kans op het winnen van het spel Grensland. Er worden 15 exemplaren verloot onder de deelnemers.

Kijk hier voor meer informatie en de link naar de enquête