Ga naar inhoud

Corbvlo in de klas

Organisatie: De Corbvlo Stichting | Plaats van uitvoering: In de klas
Themas:
Kleding en uiterlijk
Oorlog en vrede
Cultuur en religie
Dagelijks leven
Ambachten en beroepen
Ontspanning en vermaak

Met het programma "Corbvlo in de klas" maken leerlingen tijdens een gastles van een Centurio en eventueel ook een Romeinse vrouw kennis met allerlei aspecten van het Romeinse leven.

Cordvs, een Romeinse Centurio, geeft voor de klas uitleg over diverse Romeinse spullen en het Romeinse leven zelf. Leerlingen kunnen de voorwerpen van dichtbij zien en worden zo in hun eigen klaslokaal betrokken bij het onderwerp.

In overleg kunnen verschillende onderwerpen meer of minder uitgebreid aan de orde komen. Er is een standaard verhaal waarin diverse onderwerpen aan de orde komen zoals het burgerleven, gladiatoren en legionairs. Daarnaast is het programma uit te breiden met een Romeinse kookles door Romilia. Voor grote groepen leerlingen is het ook mogelijk om de gastles als lezing aan te bieden.

Doel

Interesse opwekken voor de geschiedenis van het Romeinse Rijk.

Lesmateriaal/ werkvorm 

Klassikaal.

Ter voorbereiding op de gastles kunnen leerlingen vragen formuleren die ze aan de Romeinse Centurio willen stellen. Deze vragen zullen vervolgens tijdens de gastles behandeld worden.

Leerdoelen en competenties

Het programma sluit aan bij de kerndoelen 'Tijd' binnen het leergebied 'Oriëntatie op jezelf en de wereld' en bij het tijdvak 'Grieken en Romeinen'.

Tijden

Op aanvraag.

Tijdsbeslag

Dit pakket kan geboekt worden voor maximaal 3 groepen met steeds lessen van ongeveer 60 minuten. De aanvullende kookles neemt ongeveer 45 minuten in beslag en kan door maximaal 5 leerlingen worden gedaan.

  Prijs

  Op aanvraag

  Aantal leerlingen

  • Maximaal 30 leerlingen per groep voor de standaard gastles, maximaal 3 groepen op een dag.
  • De kookles kan door maximaal 5 leerlingen worden gedaan (de gerechten kunnen door de hele groep worden geproefd).
  • De lezing kan voor een grote groep, maximaal 3 groepen op een dag.

  Gewenste begeleiding vanuit school

  Eigen docent.