Ga naar inhoud

Beleef Het Verleden met Lotte

Organisatie: Beleef Het Verleden | Plaats van uitvoering: In de klas
Poster van lesmateriaal: Beleef het verleden met Lotte
Themas:
Dagelijks leven
Kleding en uiterlijk
Archeologie en actualiteit
Niveau:
Basisschool, groep 5/6
Basisschool, groep 7/8

De les bestaat uit een filmpje, een lesbrief, docenteninformatie en een beeldbank. In het filmpje beleeft Lotte avonturen in de Romeinse tijd. De lesbrief gaat in op de lesstof die in het filmpje naar voren komt. De aflevering is onderdeel van een geheel van 4 lessen waarbij drie historische tijden worden behandeld en een aflevering archeologie. De Romeinse les is ook los te volgen.

Doel

Leerlingen verwerven een levendig beeld van de Romeinse tijd en vooral over het dagelijks leven. Ze leren informatie uit een film verwerken in een lesbrief en krijgen zo een bredere kennis over de Romeinse tijd.

Lesmateriaal/ werkvorm 

Beleef Het Verleden met Lotte is een educatief programma dat bestaat uit educatieve filmpjes en lesbrieven. Onderwerpen: prehistorie, Romeinse tijd, middeleeuwen en archeologie. De Romeinse les is ook los te volgen.

De werkvorm is klassikaal en in tweetallen.

Leerdoelen en competenties

Het lespakket sluit aan bij kerdoelen 52: De leerlingen leren over kenmerkende aspecten van het tijdvak Grieken en Romeinen; en 56: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

Tijden

Inzetbaar op elk gewenst tijdstip

Tijdsbeslag

Ongeveer 60 minuten inclusief klassikaal bespreken met docent.

Prijs

De aflevering Romeinse tijd met lesbrief is online te koop voor € 15,-. Het gehele lespakket is te koop voor € 60,-.

Meer informatie