Ga naar inhoud

"Wat hebben Beyoncé, Pink en Britney Spears met de Romeinen te maken?"

Door Maud Ramakers - Wat doe je wanneer je door corona niet bij elkaar kunt komen voor een pubquiz? Dan organiseer je natuurlijk een online pubquiz! Precies dat deed de organisatie van de Romeinenweek, en zo kwam het dat ik vrijdagavond 1 mei met een wijntje incheckte op de Facebook-livestream van Romeinen.nu, om samen met twee collega’s van Erfgoed Brabant mee te spelen.

Nadat enkele digitale obstakels door de organisatie overwonnen waren, kon de quiz onder kundige en enthousiaste leiding van quizmaster Wouter eindelijk van start! De deelnemers mochten zich vastbijten in maar liefst zes speelrondes, met thema’s als ‘Algemene kennis’, ‘Archeologie’ en ‘Romeinen in populaire cultuur’.

De organisatie had het de deelnemers bepaald niet makkelijk gemaakt... Want wat hebben Beyoncé, Pink en Britney Spears met de Romeinen te maken? Hoe ziet een Romeinse tentharing er eigenlijk uit? Wie was nou de eerste keizer van het Romeinse Rijk? Caesar? Of was het Augustus? Waar staat de muur van Hadrianus? En welke cocktail werd tijdens de Romeinenweek ooit geserveerd; de Vodka Limes, of toch de Emperor on the beach?

Na iedere ronde werden antwoorden nagekeken en punten uitgedeeld. Wie alle vragen én bonusvragen correct had beantwoord, kwam uit op een totaal van 55 punten. Helaas kwam ik met mijn team niet verder dan 42, maar belangrijker was dat de pubquiz ons een gezellige vrijdagavond én nieuwe romeinenweetjes heeft opgeleverd! Organisatie van de Romeinenweek, bedankt!

 

Op vrijdag 1 mei organiseerde en presenteerde het Romeinenweek team een online pubquiz over de Romeinse geschiedenis van Nederland op de facebookpagina van de Romeinenweek. Heb je de pubquiz gemist? Download dan het scoreformulier hier en bekijk hier de livestream terug om de quiz alsnog te doen!