Ga naar inhoud

Thuis aan de slag met de collectie van Museum het Valkhof

Door Peer Verbruggen - Museum het Valkhof neemt je in tijden van quarantaine digitaal mee door hun collectie. En dat niet alleen. Elk object wordt vergezeld door een leuke thuisactiviteit.

In de Romeinenweek worden de eerste drie video’s van de serie Vondst, Vinder, Vindplaats gepubliceerd. In deze eerste drie video’s leren we meer over de Godenpijler, het luxe servies van het Kops plateau en de Kantharos van Stevensweert. Naast informatie over de objecten zelf krijgen we ook meer context. Zo wordt er uitgelegd waarom de Kantharos in de wereld van de jurisprudentie een mythische status bezit.

Elke video is gekoppeld aan een thuisopdracht. Print en maak je eigen Godenpijler en geef een eigen invulling aan het missende gedeelte of maak een echt Romeins recept. In de laatste opdracht stuurt het Valkhof je je eigen tuin in om zelf archeoloog te spelen. Met het speciale stroomschema kun je zelf je vondsten determineren. Misschien moet ik toch maar eens langs een specialist met mijn scherfjes!

Bekijk hier de filmpjes en thuisopdrachten!