Ga naar inhoud

Nationale Romeinenweek

WAAR ZIJN DE VROUWEN?

WAAR ZIJN DE VROUWEN?

Ontdek het thema van de Romeinenweek van 2019!

ROMEINEN REPORTERS

ROMEINEN REPORTERS

Lees de verhalen van onze Romeinen Reporters

ROMEINENWEEK MAGAZINE

ROMEINENWEEK MAGAZINE

Lees de derde editie van het Romeinenweek Magazine

Van 4 tot en met 12 mei 2019 vond de zesde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die weer volledig in het teken stond van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen activiteiten en evenementen voor jong en oud.

Romeinenweek Magazine

De derde editie van het Romeinenweek Magazine is in april 2019 verschenen. Je kunt het magazine hier helemaal doorbladeren. Het magazine verschijnt als bijlage bij Historisch Nieuwsblad en is tijdens de Romeinenweek zolang de voorraad strekt ook verkrijgbaar bij de grotere bibliotheken en bij organisaties die deelnemen aan de Romeinenweek.

Benieuwd naar eerdere edities van het magazine? Die vind je hier.

Thema-Podcast

Wat droegen de Romeinse vrouwen langs de Limes? Speciaal voor de Romeinenweek zocht Debora d’Hont-Dieleman van Mijn DMA het voor ons uit. Debora sprak met Ratna Drost, die als Romeinse dame Briseis in het Archeon vaak meer tijd doorbrengt in het verleden dan in het heden. Ze weet alles van Romeinse kleding. Ze doet onderzoek naar archeologische en historische bronnen en maakt de kleding zelf na.

Limesjournaal

Archeoloog Carol van Driel-Murray wordt in dit fragment van het Limesjournaal geïnterviewd over het belang van meer aandacht voor de rol van de vrouwen in de Romeinse tijd. Het is belangrijk om iedereen, dus ook de vrouwen, te betrekken bij de Romeinse archeologie. Het hele Limesjournaal is hier te bekijken.

De Nationale Romeinenweek wordt georganiseerd door RomeinenNU in samenwerking met Romeinse Limes Nederland. 

De Nationale Romeinenweek wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie, de Nederlandse Limes Samenwerking, een samenwerkingsverband van provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed die samen met andere partners de Werelderfgoednominatie van de Romeinse Limes in Nederland voorbereiden, het Mondriaan Fonds en provincie Limburg.

Benieuwd naar de andere edities?