Ga naar inhoud

Limesbrood in Bunnik

In 2021 werden de Romeinse Limes erkend als Unesco Werelderfgoed. Ter gelegenheid daarvan heeft Bakker Vroeg in Bunnik zijn Limesbrood gelanceerd. Het Limesbrood is een traditioneel op de stenenvloer gebakken desembrood van de oergranen spelt en roodkorn en met de oude smaakmakers anijs en komijn. Met dit brood viert Vroeg dat de Neder-Germaanse Limes nu ook tot het Unesco Werelderfgoed behoort.

Vroeg is een restaurant bij het landgoed Amelisweerd, een prachtig stukje Nederland tussen Utrecht en Bunnik. De boerderij is werkelijk fantastisch gerestaureerd en heeft een eigen bakkerij waar elke dag vers brood gebakken wordt. Dit brood krijg je voorgeschoteld bij het eten maar kan je ook in de eigen winkel kopen. Net als andere streekproducten als jam, honing, sappen en snoep. Vroeg ligt bovendien pal óp de Limes, en vlakbij de Kromme Rijn.

Locatie