Ga naar inhoud

Limeskwartet gelanceerd in Romeinenweek

| Redactie

Tijdens de Romeinenweek 2020 verschijnt het eerste echte Romeinse Limes kwartet. Tien musea en enkele gemeenten laten de mooiste vondsten en plekjes langs de Limes zien. Dit alles in een speels en uniek voor iedereen bekend kaartspel, het kwartet. Er zijn 13 categorieën met bijzondere foto’s en leuke weetjes. Leuk voor jong en oud om te spelen en al spelenderwijs meer te ontdekken over de Romeinen in Nederland. Zeker in deze tijd, waarin iedereen veel thuis zit, is het fijn om met elkaar een spelletje te doen. Even weg van de computer en de tv. Geniet van het samen ontdekken!

Het kwartet maakt de Limes zichtbaar en benadrukt de samenwerking tussen de verschillende locaties van de Romeinse Limes in Nederland. Spelenderwijs kun je zo kennis maken met een uniek stukje Romeinse geschiedenis. En als we straks weer op pad gaan kun je al deze locaties bezoeken! Dit kwartetspel sluit aan bij de aanvraag voor het UNESCO Werelderfgoed van de Neder Germaanse Limes en is in samenwerking met de diverse musea, de Nederlandse Limes Samenwerking en Romeinse Limes Nederland tot stand gekomen.

Verkoopprijs: € 9,95 (excl verzendkosten). Losse verkoop via Goois Kunstkabinet, www.gooiskunstkabinet.nl

De kwartetten zullen ook beschikbaar komen bij deelnemende organisaties: Gemeente Alphen aan de Rijn, Archeon, Gemeente Arnhem, Castellum Hoge Woerd in Utrecht, DomUnder in Utrecht, Gemeente Katwijk, Liemers Museum in Zevenaar, Museum Het Pakhuis in Ermelo, Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, Stadsmuseum Woerden, Tempel | Kerkmuseum in Elst, Museum Het Valkhof in Nijmegen en het Waterliniemuseum in Vechten.