Ga naar inhoud

Leerlingen Cygnus Gymnasium over de Limes

| Redactie

De Limes in al enige tijd onderdeel van de Canon van Nederland. Het Cygnus Gymnasium in Amsterdam besteedt in de eerste klassen jaarlijks aandacht aan de Limes. Een deel van de leerlingen gaat op fietstocht dwars door Nederland, waarover we al eerder berichtten. Dit jaar maakten diverse klassen ook een werkstuk. In zes lessen onderzochten de leerlingen allerlei deelonderwerpen van de Limes. Dit onderzoek mondde uit in een advies aan het werelderfgoedcomité. (En inmiddels weten we dat het werelderfgoedcomité goed geluisterd heeft … ). De vorm waarin de leerlingen hun onderzoek moesten presenteren, mochten zij zelf kiezen. Wij ontvingen van het gymnasium een aantal van de mooiste werkstukken, die we hieronder presenteren.

Een bijzonder filmpje werd gemaakt door Maurits en Son. Speciale websites werden gebouwd door Amara, Wies en Faya, Julian en Nana. Eveneens een website maakten Arian, Mohammed en Omar.

Posters waren er ook, een selectie staan hieronder. Daarnaast waren er nog Worddocumenten en Powerpoints, die we helaas niet allemaal kunnen afbeelden. Maar alle leerlingen van de klassen 1C, 1D en 1E van 2020/21: dank voor jullie prachtige bijdragen!

Hierboven: werkstuk van Elle, Maryam en Jana

Hierboven: werkstuk van Sophia

Hierboven: werkstuk van Shreya en Jade

 

Hierboven: werkstuk van Aron.