Ga naar inhoud

In Memoriam Claudia Vandepoel

| Redactie

Onlangs bereikte ons het trieste bericht dat de oprichtster van De Historische Keuken, Claudia Vandepoel, is overleden. Vanaf het begin was Claudia een van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van de Limes als aantrekkelijk werelderfgoed. Zij nam deel aan de Netwerktafel van de Erfgoedllijn Romeise Limes van de provincie Zuid-Holland en was betrokken bij diverse projecten die aan deze tafel ontstonden. Een daarvan was het vorig jaar verschenen kookboek Op weg naar de muur van keizer Hadrianus, Reizen en koken langs de Romeinse Limes. Claudia zou hierover zelf nog een artikel schrijven voor deze website, maar haar ernstige ziekte heeft dat niet meer mogelijk gemaakt. Wel werkte zij nog tot het eind aan de Engelse vertaling van dit boek. Een ander Romeins kookboek van haar hand verscheen in 2013: Sapor Limitis, Smaak van de Limes.

Claudia Vandepoel was wetenschapper, kok, schrijver en ondernemer en 'het hart van De Historische Keuken', zoals de overlijdensannonce meldt. Bij de AWN, de Archeologische Werkgemeenschap Nederland, nam zij jarenlang deel aan het hoofdbestuur en richtte de werkgroep Deskundigheidsbevordering op. Haar overlijden betekent een groot verlies voor haar vele Limes-vrienden. Haar kennis, vriendschap en niet aflatende enthousiasme zal worden gemist in de publieksbeleving van het aanstaande UNESCO werelderfgoed.