Ontdek het verleden

Organisatie: Museum Hoge Woerd | Plaats van uitvoering: Buiten de klas
Niveau:
Basisschool, groep 5/6
Basisschool, groep 7/8

Het programma voor het basisonderwijs in Museum Hoge Woerd bestaat uit een concept van 22 modules op verschillende niveaus, waaruit vooraf een keuze van 2 modules gemaakt wordt.

Er zijn activiteiten in de categorie WETEN en activiteiten in de categorieën MAKEN, SPELEN of ONDERZOEKEN. Tijdens een bezoek aan Museum Hoge Woerd worden deze activiteiten onder begeleiding van museumdocenten uitgevoerd.

Doel

  • Leerlingen inwijden in de gebruiken en gewoonten van de Romeinen in de regio.
  • Historisch besef bijbrengen.
  • Beleven en ervaren hoe het er in de Romeinse tijd aan toeging.

Lesmateriaal/ werkvorm 

Verschillende werkvormen afhankelijk van de gekozen modules. Alle modules zijn te vinden op de website van Museum Hoge Woerd  en in de brochure.

Ter voorbereiding op het museumbezoek biedt Museum Hoge Woerd museumkisten aan met lessuggesties en allerlei materialen om de klas te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan het castellum, museum en de ArcheoHotspot.

Leerdoelen en competenties

Het programma sluit aan bij de kerndoelen 'Tijd' binnen het leergebied 'Oriëntatie op jezelf en de wereld' en bij het tijdvak 'Grieken en Romeinen'.

Tijden

Dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 - 17.00u.

Tijdsbeslag

60 minuten.

Prijs

€ 45,- voor een klas.

Aantal leerlingen

Maximaal 30 leerlingen. Bij 15 of meer leerlingen wordt de groep gesplitst en verdeeld over de twee gekoze activiteiten. Na een half uur wisselen de groepen van activiteit.

Gewenste begeleiding vanuit school

Per 15 leerlingen 2 begeleiders.

Locatie

Museum Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1, De Meern

Meer informatie