Ga naar inhoud

Lees, kijk & ontdek het zelf!

Wil je een spreekbeurt houden of een werkstuk maken over de Romeinse limes of de Romeinse tijd? Wil je weten waar je overblijfselen van een echt Romeins fort of badhuis kunt zien? Of heb je zin om een leuk boek te lezen? Snuffel rond op deze pagina en zoek naar fillmpjes, websites, games, foto's of leuke uitjes.

Vind snel het geschikte lesmateriaal

De Romeinen waren in Ermelo! Bezoek de tentoonstelling 'Oog in oog met de Romeinen'. Volg een opleiding tot legionair, schuif aan bij een Romeinse kookles en ontdek van alles over de sporen die 5000 soldaten op de hei in Ermelo achterlieten.

Naar de museumwebsite

In de komische talkshow Welkom bij de Romeinen ontvangt Dorine Goudsmit beroemde gasten uit de tijd van de Romeinen. Ze zijn al eeuwen dood, maar voor Dorine maken ze graag een uitzondering.

Naar de website

Professor Kleinbrein vertelt je alles wat je wilt weten over de Romeinen: van de vele veldslagen tot het dagelijkse leven, van de grote keizers tot de gladiatoren, van de rijke banketten tot een middag in het theater.

Meer lezen

Het is 55 v. Chr. Het leger van Julius Caesar is in het noorden om de Germaanse stammen te onderwerpen. Maar dat gaat minder makkelijk dan ze gedacht hadden.

Meer lezen

DOMunder

Utrecht

Ben jij klaar voor een écht spannende attractie? Kom dan naar Utrecht en ga DOMunder: een ondergrondse ontdekkingstocht naar de verborgen geschiedenis van de stad. Bekijk de muren van het Romeinse fort, dat hier 2000 jaar geleden stond!

Naar de museumwebsite

Archeon

Alphen aan den Rijn

Kom héél dichtbij de Romeinen en bezoek het Romeins Museum. In themapark het Archeon stap je in de geschiedenis. Ontdek zelf hoe het vroeger was!

Naar de museumwebsite

Op de site van Wikikids.nl kun je alles lezen over het grote Romeinse Rijk. Het Romeinse Rijk was een van de grootste rijken uit de Tijd van Grieken en Romeinen. De Romeinen hadden heel invloed op de levenswijze van de mensen in Europa.

Naar Wikikids

Ga op ontdekkingstocht met de vensterplaat over de Romeinse Limes van entoen.nu. Een leuke, interactieve ontdekplaat, die vol staat met filmpjes, afbeeldingen, foto’s en andere interessante informatie.

Naar de website

Ben je op zoek naar goede en duidelijke informatie over de Romeinse Limes? Begin je zoektocht dan op canonvannederland.nl! Deze site bevat een schat aan informatie, foto’s, filmpjes, links naar websites, leuke uitjes en boeken.

Naar de website