Klassieke-liefde-Omniboek
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Eros en seks naar Ovidius

Op 12 maart presenteert Anton van Hooff zijn nieuwe boek Klassieke liefde. Eros en seks naar Ovidius. In dit nieuwste boek verkent Van Hooff de vele aspecten van seksualiteit in de klassieke oudheid.

Liefde en seks in de oudheid

In Klassieke liefde gaat Anton van Hooff in op alle aspecten van liefde en seks in de oudheid. Over liefde bij de oude Grieken en Romeinen bestaan hardnekkige vooroordelen, zoals: ‘toen was homoseksualiteit heel gewoon’. Om een reëler beeld te geven volgt Anton van Hooff in dit boek de grote kenner van de liefde, Ovidius, die in zijn Ars amatoria een volledige leergang erotiek geeft. Zijn lessen zijn voor Van Hooff het aanknopingspunt om alle kanten van antieke seksualiteit te verkennen: prostitutie, huwelijk, overspel, geboorteregeling, gelijkgeslachtelijke liefde en tijdelijke en permanente onthouding. Anton van Hooff dient in Klassieke liefde vele…

Lees verder

Op 12 maart presenteert Anton van Hooff zijn nieuwe boek Klassieke liefde. Eros en seks naar Ovidius. In dit nieuwste boek verkent Van Hooff de vele aspecten van seksualiteit in de klassieke oudheid.

Liefde en seks in de oudheid

In Klassieke liefde gaat Anton van Hooff in op alle aspecten van liefde en seks in de oudheid. Over liefde bij de oude Grieken en Romeinen bestaan hardnekkige vooroordelen, zoals: ‘toen was homoseksualiteit heel gewoon’. Om een reëler beeld te geven volgt Anton van Hooff in dit boek de grote kenner van de liefde, Ovidius, die in zijn Ars amatoria een volledige leergang erotiek geeft. Zijn lessen zijn voor Van Hooff het aanknopingspunt om alle kanten van antieke seksualiteit te verkennen: prostitutie, huwelijk, overspel, geboorteregeling, gelijkgeslachtelijke liefde en tijdelijke en permanente onthouding. Anton van Hooff dient in Klassieke liefde vele wetenswaardigheden op, en laat zien hoe de werken van Ovidius de kunst en literatuur in de afgelopen 2000 jaar hebben beïnvloed.

Over de auteur

Anton van Hooff was hoofddocent klassieke geschiedenis aan de Universiteit Nijmegen. Hij publiceerde al een reeks boeken over de klassieke oudheid waaronder Keizers van het Colosseum en De gouden eeuw van Rome. Hij schrijft voor diverse kranten en tijdschriften over onderwerpen uit de klassieke oudheid maar ook over meer recente geschiedenis. Bij Omniboek verscheen van zijn hand Het Plakkaat van Verlatinge.

Lees minder

Wanneer

  • In de Tempelzaal.

Prijzen

  • Toegangsprijs museum.

Locatie