Wee-de-Overwonnenen-Omniboek
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Germanen, Kelten en Romeinen in de Lage Landen

Op 14 februari presenteert archeoloog Alexander van de Bunt zijn boek Wee de overwonnenen. Tijdens deze presentatie laat hij je kennismaken met de bewoners van Nederland in de Romeinse tijd.

Globalisering en migratie

In Wee de overwonnenen vertelt Alexander van de Bunt het verhaal van de vroege bewoners van onze streken. Wij kennen deze volkeren vooral door de ogen van de Romeinen, met name via Julius Caesar en Tacitus. Maar wie waren de bewoners van de Lage Landen? Wat waren hun gebruiken? Welke taal spraken ze? Welke goden vereerden ze? En vooral: waar kwamen ze precies vandaan? Op levensechte wijze beschrijft Alexander van de Bunt vele cruciale gebeurtenissen, zoals de Slag bij het Teutoburgerwoud en de Bataafse Opstand. Hij schrijft over de relatie tussen Germanen, Kelten en Romeinen en laat zien dat globalisering en migratie van alle tijden zijn. Wee de overwonnenen

Lees verder

Op 14 februari presenteert archeoloog Alexander van de Bunt zijn boek Wee de overwonnenen. Tijdens deze presentatie laat hij je kennismaken met de bewoners van Nederland in de Romeinse tijd.

Globalisering en migratie

In Wee de overwonnenen vertelt Alexander van de Bunt het verhaal van de vroege bewoners van onze streken. Wij kennen deze volkeren vooral door de ogen van de Romeinen, met name via Julius Caesar en Tacitus. Maar wie waren de bewoners van de Lage Landen? Wat waren hun gebruiken? Welke taal spraken ze? Welke goden vereerden ze? En vooral: waar kwamen ze precies vandaan? Op levensechte wijze beschrijft Alexander van de Bunt vele cruciale gebeurtenissen, zoals de Slag bij het Teutoburgerwoud en de Bataafse Opstand. Hij schrijft over de relatie tussen Germanen, Kelten en Romeinen en laat zien dat globalisering en migratie van alle tijden zijn. Wee de overwonnenen is een diepgravend boek voor iedereen die meer wil weten over de Bataven, de Friezen, de Cananefaten en andere stammen in het huidige Nederland en België rond het begin van de jaartelling.

Over de auteur

Alexander van de Bunt studeerde archeologie en prehistorie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte bij het Vlaams Erfgoed Centrum en nu bij Landschap Erfgoed Utrecht. Hij schrijft voor UtrechtAltijd.nl. Het nieuwe boek is na afloop van het programma in de museumwinkel verkrijgbaar en de auteur zal signeren.

Lees minder

Wanneer

  • In de Tempelzaal.

Prijzen

  • Normale toegangsprijs museum.

Locatie