Kinderworkshop Romeinen

Kinderworkshop Romeinen

Tweeduizend jaar geleden, in de Romeinse tijd, bevond zich op het huidige gebied van Voorburg de plaats Forum Hadriani. Deze plaats werd bewoo…

Lees verder

Tweeduizend jaar geleden, in de Romeinse tijd, bevond zich op het huidige gebied van Voorburg de plaats Forum Hadriani. Deze plaats werd bewoond tussen het einde van de eerste eeuw en het einde van de derde eeuw. Forum Hadriani was een bloeiend bestuurs- en handelscentrum. Het was de enige stad van enige omvang in Noordwest Nederland en de meest westelijke stad van het Romeinse rijk. De stad bezat een badhuis, een tempelcomplex en een bestrate hoofdweg. Er werden markten gehouden, er was een haven die toegang gaf tot het kanaal van Corbulo en er was een wal die de importantie van de stad weerspiegelde. De Romeinse keizer Hadrianus bezocht de stad in 120, tijdens een rondreis door de noordelijke gebieden van zijn rijk. Tijdens dat bezoek gaf hij de stad haar naam. Het verleden van Forum Hadriani fascineert ons al meer dan tweehonderd jaar. De opgravingen waarbij de stad aan het begin van de negentiende eeuw werd herontdekt waren de vroegste wetenschappelijke opgravingen in Nederland. Nog altijd worden vondsten gedaan. Het beeld dat wij hebben van Forum Hadriani wordt voortdurend bijgesteld.

Romeinenworkshop

Tijdens de leerzame, speelse en actieve Romeinenworkshop op woensdag 29 april in Museum Swaensteyn leer je alles over de Romeinse stad Forum Hadriani, gelegen in het huidige Voorburg. Maak de verschillende opdrachten, bezoek de waarzegster, speel Romeinse spelletjes en bewonder enkele opgegraven objecten in de Romeinenzaal. De workshop bestaat uit meerdere opdrachten over de Romeinen in het algemeen. Kom langs en geniet van een middag vol gezelligheid.

Lees minder

Wanneer

  • woensdag 29 april 202014.00 - 15.30 uur

Prijzen

  • Deelname tot de workshop is gratis i.c.m. een geldig toegangsticket tot het museum. Kinderen tot 6 jaar zijn gratis, kinderen van 6 t/m 18 betalen €3 en volwassenen €6. De Museumkaart is geldig en geeft gratis toegang tot het museum.

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Voor alle leeftijdenJa

Doelgroep

  • KinderenJa

Locatie

Neem alvast een kijkje