Fort Vectio

Het Romeinse Limes Kwartet

Altijd al willen weten wat voor helm een Romein droeg of hoe een castellum er uit zag? Tijdens de Romeinenweek 2020 verschijnt het eerste echt…

Lees verder

Altijd al willen weten wat voor helm een Romein droeg of hoe een castellum er uit zag? Tijdens de Romeinenweek 2020 verschijnt het eerste echte Romeinse Limes kwartet. Negen musea en enkele gemeenten laten de mooiste vondsten en plekjes langs de Limes zien. Dit alles in een speels en uniek voor iedereen bekend kaartspel, het kwartet. Er zijn 12 categorieën met bijzondere foto's en leuke weetjes. Leuk voor jong en oud om te spelen en al spelenderwijs meer te ontdekken over de Romeinen in Nederland. Het kwartet maakt de Limes zichtbaar en benadrukt de samenwerking tussen de verschillende locaties van de Romeinse Limes in Nederland. Spelenderwijs kan men zo kennis maken met een uniek stukje Romeinse geschiedenis. Dit spel sluit mooi aan bij de aanvraag voor het UNESCO Werelderfgoed van de Nedergermaanse Limes en is in samenwerking met de Nederlandse Limes Samenwerking en Romeinse Limes Nederland tot stand gekomen.

Het kwartet wordt in de Romeinenweek gelanceerd en is op vele locaties verkrijgbaar. Deelnemende partijen zijn o.a.: Waterliniemuseum, DOMunder, Castellum Hoge Woerd, Museum Valkhof, Liemers Museum, Archeon, Museum Elst, Stadsmuseum Woerden, enzo.

Meer informatie: Studio Greenbeard, info@greenbeardstudio.nl

Losse verkoop via Goois Kunstkabinet, www.gooiskunstkabinet.nl

Lees minder

Wanneer

  • dagelijks vanaf 25 april 2020 t/m 3 mei 2020

Prijzen

  • Regulier€ 8,95
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN

Locatie