Ab-Waasdorp
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Lezing: Limes langs de kust

Het Bestuur van de Historische Vereniging Rijswijk nodigt je graag uit voor de bijeenkomst op 22 oktober in Gebouw Hofrust.

Ongetwijfeld zal het velen ontgaan zijn: bijna ongemerkt is de theorie dat er naast de Rijnlimes ook een kustlimes moet zi…

Lees verder

Het Bestuur van de Historische Vereniging Rijswijk nodigt je graag uit voor de bijeenkomst op 22 oktober in Gebouw Hofrust.

Ongetwijfeld zal het velen ontgaan zijn: bijna ongemerkt is de theorie dat er naast de Rijnlimes ook een kustlimes moet zijn geweest in de Nederlandse archeologische wereld, aanvaard en ook gemeengoed geworden. De grote Romeinse vindplaatsen in Den Haag, Scheveningseweg, Ockenburgh hebben daarbij een doorslaggevende rol gespeeld. Er is na 35 jaar onderzoek het begin van een samenhangend beeld ontstaan, waarin allerlei andere vindplaatsen ook heel goed in blijken te passen. Scheveningseweg was een van zijn eerste onderzoeken in Den Haag; de publicatie van de grote Ockenburgh-opgraving een van zijn laatste wapenfeiten. Het is dan ook een goed moment, een maand voor zijn pensionering om een overzicht te presenteren: wat is er allemaal bereikt? Waar moet zich toekomstig onderzoek op richten? Een ding is duidelijk: de bodem van de Haagse kustregio is ongelofelijk rijk aan archeologie. Daar moeten we trots op zijn!

Ab Waasdorp heeft Oude geschiedenis en Archeologie gestudeerd in Amsterdam. Zijn werkzame leven heeft hij doorgebracht bij de afdeling Archeologie van de gemeente Den Haag. Daar heeft hij op veel plekken spraakmakend opgravingsonderzoek uitgevoerd, zowel op Romeinse sites als op vroegmiddeleeuwse en prehistorische vindplaatsen. Vaak was dat in het duingebied, een van de grote archeologische schatkamers van Nederland.

Lees minder

Contact

Adres:
Herenstraat 44 B
Rijswijk
Plan je route

Wanneer

  • In gebouw Hofrust.

Locatie