Romeinse bruiloft
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Een Romeinse bruiloft - huwelijksceremonie en activiteitenprogramma

Van juni tot en met oktober 2019 reist een pop-up expositie en huwelijksceremonie door Gelderland. Ontdek op zondag 26 oktober bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis hoe Romeins het huwelijk nu nog steeds is.

  • Romeinse huwelijksceremonie: 10.30 uur & 14.30 uur, Mariënburgplein
    Veel huwelijkstradities die we nu nog kennen, stammen uit de Romeinse tijd. Toch zijn er ook verschillen. Levende Romeinse Geschiedenis Groep Corbvlo neemt je mee terug in de tijd en demonstreert hoe een Romeinse trouwceremonie in zijn werk ging.

Gedurende de hele dag zijn er verschillende activiteiten op en rond het Huis van de Nijmeegse geschiedenis, op het Mariënburgplein. Lezingen van Radboud-historici, historische spelletjes voor alle leeftijden, 'zij/hij-wandelingen' en nog veel meer.


De Romeinse huwelijksceremonie en het activiteitenprogramma zijn onderdeel van Een Romeinse bruiloft - reizende pop-up expositie & huwelijksceremonie. Een Romeinse bruiloft is een initiatief van Romeinennetwerk Gelderland.

Contact

Adres:
Marienburgplein 26
6511 PS Nijmegen
Plan je route

Wanneer

  • Voorafgaand aan de Romeinse bruiloft is er in de ochtend (vanaf ongeveer 10.15 uur een radio-interview met de Romeinse priester). Aansluitend vindt de huwelijksceremonie plaats.

Prijzen

  • De Romeinse bruiloft is gratis te bezoeken

Locatie