Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Lezing Archeologische vondsten Kuinderboslaan door Erik Graafstal

Hoe zagen de dodelijke projectielen er precies uit die werden afgeschoten met de ‘mitrailleur van de Romeinen’? Welke culinaire connectie …

Hoe zagen de dodelijke projectielen er precies uit die werden afgeschoten met de ‘mitrailleur van de Romeinen’? Welke culinaire connectie had het fort van De Meern met het legendarische Pompeii? Wat deed een Spaanse rekruut in deze contreien? Hoe zag het paardentuig van de Romeinse cavalerie er precies uit? Op al deze vragen wordt nieuw licht geworpen door een reeks unieke vondsten die archeologen van de gemeente Utrecht in het najaar van 2019 ontdekten aan de Kuinderboslaan in Leidsche Rijn, schuin tegenover Castellum Hoge Woerd. Het vondstcomplex toont de rijkdom aan informatie die besloten ligt in het Werelderfgoed van de Neder-Germaanse Limes, dat in juli door UNESCO werd aangewezen. De objecten zijn onlangs teruggekomen van restauratieatelier Restaura, waar ze de afgelopen twee jaar zijn onderzocht en geconserveerd. De uitwerking van deze bijzondere opgraving is op dit moment in volle gang en levert nog wekelijks nieuwe inzichten op. Gemeentelijk archeoloog Erik Graafstal brengt in deze webinar het laatste nieuws.

Voor een fysiek bezoek aan de lezing of deelname aan de online lezing tegen het normale tarief, kunnen kaartjes gereserveerd worden via de website van Museum hoge Woerd.

Wanneer

  • In de Flumentoren.

Prijzen

  • Fysiek zijn er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus op = op!

    Kaartjes voor een fysiek bezoek aan de lezing kosten € 5.
    Kaartjes voor een digitaal bezoek aan de lezing kosten € 3,50.

Locatie