STRANDT-poster-door-R.v.d.Bent-en M.Vooijs
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Muzikale locatievoorstelling STRANDT over Romeinse legende

Op 9 april, tijdens de Maand van de Filosofie, gaat de voorstelling STRANDT van muziektheatercollectief KASSETT in première. De voorstelling vertelt over de krankzinnige Romeinse keizer Caligula en filosoof Seneca en speelt op locatie in de oude Visserijschool van Katwijk, vlakbij Leiden. 

STRANDT vertelt over de Romeinse keizer Caligula die in het jaar 38 na Christus onderweg naar Britan…

Lees verder

Op 9 april, tijdens de Maand van de Filosofie, gaat de voorstelling STRANDT van muziektheatercollectief KASSETT in première. De voorstelling vertelt over de krankzinnige Romeinse keizer Caligula en filosoof Seneca en speelt op locatie in de oude Visserijschool van Katwijk, vlakbij Leiden. 

STRANDT vertelt over de Romeinse keizer Caligula die in het jaar 38 na Christus onderweg naar Britannia strandt in wat ooit Katwijk zal worden en besluit de zee te bevechten. Als dat lukt, bouwt hij als overwinning een triomfantelijke toren op het strand, waarvan de ruïnes nu nog in de zee liggen. Den Hollander en Siera, beiden Katwijkers, keren in STRANDT in de eindregie van actrice Ellen Goemans, weer terug naar hun geboortegrond: de historische plek die alle verhalen samenbrengt. Op die plek, waar nu de oude Visserschool staat, proberen de twee theatermakers zich voor te stellen wat keizer Caligula bewoog om naar Katwijk te reizen – en wat henzelf bewoog om te vertrekken.  

KASSETT is een muziektheatercollectief bestaande uit schrijver en regisseur Frank Siera, zangeres en actrice Oukje den Hollander, filosoof en dramaturg Gerko Tempelman en productieleider Selma Hanzon-Keijzer. In 2016 debuteerde KASSETT met STRANDT, de voorstelling die ze nu hernemen op een nieuwe locatie. 

De groep heeft zowel binnen als buiten deze samenstelling de sporen reeds verdiend. Oukje den Hollander bracht in 2019 haar soloplaat Idyllen uit, waarop ze poëzie van Ilja Leonard Pfeijffer op muziek zette samen met Marijn Korff de Gidts, die ook meespeelt in STRANDT. NRC beloonde het album met vier sterren. Frank Siera's teksten zijn inmiddels vertaald naar het Duits, Frans en Engels en in maart speelde zijn eerste operalibretto RITRATTO in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Gerko Tempelman bracht in 2018 zijn boek Ongeneeslijk Religieus uit, door de Volkskrant bekroond met drie sterren. 

Ook KASSETT zelf heeft zich de afgelopen jaren in de kijker gespeeld. Over hun voorstelling HOOFDROL schreef het NRC "Fris-intelligente voorstelling met humor en jazzy muziek." en deelde vier sterren uit. Het Parool vond ODE AAN DE TWIJFEL "een trefzekere performance". Over STRANDT schreef 8weekly in 2016 "Wie antwoorden zoekt op lastige vragen, zal ze bij KASSETT niet vinden, maar ieder die ooit zoektocht-gevoelens heeft gehad, zal in deze voorstelling veel moois (h)erkennen." 

 

Lees minder

Wanneer

  • In de Oude Visserijschool.

Locatie