Corbvlo in de klas

Organisatie: De Corbvlo Stichting | Plaats van uitvoering: In de klas
Thema:
form.themes.choices.1_24
form.themes.choices.1_29
form.themes.choices.1_10
form.themes.choices.1_18
form.themes.choices.1_19
form.themes.choices.1_25

Met het programma "Corbvlo in de klas" maken leerlingen tijdens een gastles van een Centurio en eventueel ook een Romeinse vrouw kennis met allerlei aspecten van het Romeinse leven.

Cordvs, een Romeinse Centurio, geeft voor de klas uitleg over diverse Romeinse spullen en het Romeinse leven zelf. Leerlingen kunnen de voorwerpen van dichtbij zien en worden zo in hun eigen klaslokaal betrokken bij het onderwerp.

In overleg kunnen verschillende onderwerpen meer of minder uitgebreid aan de orde komen. Er is een standaard verhaal waarin diverse onderwerpen aan de orde komen zoals het burgerleven, gladiatoren en legionairs. Daarnaast is het programma uit te breiden met een Romeinse kookles door Romilia. Voor grote groepen leerlingen is het ook mogelijk om de gastles als lezing aan te bieden.

Doel

Interesse opwekken voor de geschiedenis van het Romeinse Rijk.

Lesmateriaal/ werkvorm 

Klassikaal.

Ter voorbereiding op de gastles kunnen leerlingen vragen formuleren die ze aan de Romeinse Centurio willen stellen. Deze vragen zullen vervolgens tijdens de gastles behandeld worden.

Leerdoelen en competenties

Het programma sluit aan bij de kerndoelen 'Tijd' binnen het leergebied 'Oriëntatie op jezelf en de wereld' en bij het tijdvak 'Grieken en Romeinen'.

Tijden

Op aanvraag.

Tijdsbeslag

Dit pakket kan geboekt worden voor maximaal 3 groepen met steeds lessen van ongeveer 60 minuten. De aanvullende kookles neemt ongeveer 45 minuten in beslag en kan door maximaal 5 leerlingen worden gedaan.

Prijs

Tarief voor de standaard les is € 95,- plus reiskosten.  Tarief voor de standaard les + de kookles is € 135,- plus reiskosten. De prijs van een lezing is € 150,- plus reiskosten.

Aantal leerlingen

  • Maximaal 30 leerlingen per groep voor de standaard gastles, maximaal 3 groepen op een dag.
  • De kookles kan door maximaal 5 leerlingen worden gedaan (de gerechten kunnen door de hele groep worden geproefd).
  • De lezing kan voor een grote groep, maximaal 3 groepen op een dag.

Gewenste begeleiding vanuit school

Eigen docent.