Thema's en zoekfilters

Op de pagina met lesmateriaal zijn zoekfilters aanwezig en bij elk lesmateriaal staan icoontjes die verwijzen naar thema's. Hieronder worden deze nader toegelicht.

Thema's lesmateriaal

Bij elk lesmateriaal staan op de overzichtspagina en op de pagina met specifieke informatie over het lesmateriaal icoontjes die aangeven bij welk thema of welke thema's van de Romeinse tijd de les aansluit. Meer algemeen lesmateriaal omvat meerdere thema's, meer specifieke lesmaterialen sluiten aan op een enkel thema.

Op deze manier is snel zichtbaar of het lesmateriaal aansluit bij wat je zoekt en verwacht van een les.

 

Zoekfilters lesmateriaal

Er zijn in totaal drie zoekfilters waarop lesmateriaal kan worden gezocht:

  1. Kies een groep of klas. Door te kiezen voor: basisschool groep 5/6, basisschool groep 7/8 of middelbare school klas 1/2 vind je lesmateriaal dat aansluit bij het niveau van de leerlingen.
  2. In of buiten de klas. Lesmateriaal voor in de klas is bijvoorbeeld een gastles, digitale les of leskist en lesmateriaal buiten de klas is bijvoorbeeld een les die plaatsvindt in een museum of op een Romeinse locatie. Sommige lesmaterialen bevatten zowel onderdelen in de klas als (soms optionele) onderdelen buiten de klas. Dit staat bij het betreffende lesmateriaal beschreven.
  3. Provincie. Door een provincie te kiezen kun je locaties met lesaanbod over de Romeinse tijd in de buurt vinden. Hierin zit ook een optie voor 'Heel Nederland'. Dit bevat lesmaterialen die plaatsonafhankelijk in te zetten zijn en al het materiaal dat in de klas te gebruiken is.

 


 

 

Deze drie zoekfilters zijn gecombineerd en los van elkaar te gebruiken. Door alledrie de zoekfilters tegelijk te gebruiken verschijnt een steeds specifieker overzicht van lesmateriaal in beeld. Maar de filters kunnen ook onafhankelijk van elkaar worden gebruikt.

(Nog) niet in alle provincies is lesmateriaal op locatie aanwezig. Het lesmateriaal wordt regelmatig ge-update en aangevuld om een zo actueel mogelijk overzicht te kunnen bieden.