Ga naar inhoud
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Zesdaagse touringcarreis naar Trier

Trier en de ondergang van het Romeinse Rijk onder leiding van drs. Martijn Pieters

Het Duitse Trier werd al in het jaar 16 vóór Christus gesticht onder de naam Augusta Treverorum en zou in de jaren erna uitgro…

Trier en de ondergang van het Romeinse Rijk onder leiding van drs. Martijn Pieters

Het Duitse Trier werd al in het jaar 16 vóór Christus gesticht onder de naam Augusta Treverorum en zou in de jaren erna uitgroeien tot een bloeiende provinciestad. Aan het eind van de 3e eeuw riep keizer Diocletianus de stad uit tot keizerlijke residentie en hoofdstad van het West-Romeinse Rijk. Sindsdien werd ze ook wel Roma Secunda genoemd om de vooraanstaande positie binnen het rijk te benadrukken. Een uitgebreid bouwprogramma moest de stad van een nieuwe keizerlijke allure voorzien. Lang mocht ze hier echter niet van genieten: door aanvallen en plunderingen van achtereenvolgens de Germanen, de Franken en de Hunnen in het begin van de vijfde eeuw bleef er weinig van de stad over. Niet veel later, in het jaar 476, viel het doek voor het hele West-Romeinse Rijk, toen de laatste keizer Romulus Augustus werd afgezet.

In Trier wordt deze zomer een grote overzichtstentoonstelling over deze roerige jaren georganiseerd. In maar liefst drie musea wordt ingegaan op de val van het Romeinse Rijk, de opkomst van het christendom en het voortleven van het Romeinse Rijk in de kunst. We wisselen de bezoeken aan deze tentoonstellingen af met stadswandelingen en excursies langs Romeinse en vroegchristelijke bezienswaardigheden.

Wanneer

  • Vertrek vanuit Utrecht.

Prijzen

  • € 1250.

Locatie