Culinair weekend
Pierre Wind is beide dagen in de weer met insectenhapjes uit de prehistorie, Romeinse gerechten voor jong en oud, tot het middeleeuwse braadstuk.
Als je in het mesolithicum leefde, was je vooral bezig met jagen en verzamelen. Je at vis, klein wild, noten en wortels van struiken of vruchten. In Archeon zijn de jager-verzamelaars bezig met het braden van een wild zwijn. Proef de oervis in kuil bij de jager-verzamelaars en bak je eigen broodje op een stok bij de eerste boeren.
In de Romeinse tijd werden op straat hapjes bereid, voor de drukke Romein onderweg. Proef de heerlijke culinaire hoogstandjes die de Romeinen naar ons land brachten, of maak een praatje met de wijnhandelaar die zijn waar aanprijst. Proef hetzelfde eten en drinken dat tweeduizend jaar geleden door senatoren werd genuttigd. Heerlijk genieten van Libum (Romeins brood) met moretum (Romeinse kruidenkaas).…
Pierre Wind is beide dagen in de weer met insectenhapjes uit de prehistorie, Romeinse gerechten voor jong en oud, tot het middeleeuwse braadstuk.
Als je in het mesolithicum leefde, was je vooral bezig met jagen en verzamelen. Je at vis, klein wild, noten en wortels van struiken of vruchten. In Archeon zijn de jager-verzamelaars bezig met het braden van een wild zwijn. Proef de oervis in kuil bij de jager-verzamelaars en bak je eigen broodje op een stok bij de eerste boeren.
In de Romeinse tijd werden op straat hapjes bereid, voor de drukke Romein onderweg. Proef de heerlijke culinaire hoogstandjes die de Romeinen naar ons land brachten, of maak een praatje met de wijnhandelaar die zijn waar aanprijst. Proef hetzelfde eten en drinken dat tweeduizend jaar geleden door senatoren werd genuttigd. Heerlijk genieten van Libum (Romeins brood) met moretum (Romeinse kruidenkaas).
In de middeleeuwen is de dagelijkse kost een stoofpotje of pap, aangevuld met vers brood van de bakker en natuurlijk bier uit het minderbroederklooster! Maar de gegoede burgerij wil wat meer luxe, zij eten het liefst een diner met meerdere gangen, waarbij het bijna net zo belangrijk is dat het eten er duur uitziet als dat het lekker smaakt! Ga langs bij de middeleeuwse bakker voor een lekkernij of geniet van een pepercoecke bij de pottenkoopman.
Proeverijkaart
Met de proeverijkaart (verkrijgbaar bij de entree voor € 4,50) kun je de culinaire hapjes uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen zelf proeven! De proeverijkaart is bij de entree verkrijgbaar en ook dit jaar kun je deze recepten verzamelen in je eigen receptenboek! Wat je allemaal kan proeven met de proeverijkaart wordt later bekendgemaakt. Verder zijn er de zogenoemde gelukstreffers, wanneer je op het juiste moment op de juiste plek bent om te proeven. Én er zijn op het park verschillende demonstraties te vinden!
Prijzen
- Vanaf € 22,90.